Verhalen

Ze volgen het Boost programma en hebben ambitieuze plannen. Wat doen ze precies, waar dromen ze van? Wat heeft Boost hen bijgebracht? Wat verwachten ze nog van het programma?

Ontdek de inspirerende verhalen van onze Boosters in woord en beeld.

Salima Karmous, Boost Brussel, Lichting 2015.

“Onder de talenten die ik heb kunnen ontwikkelen dankzij Boost, zou ik zeker ‘spreken voor een publiek’ en mijn kennis van Engels vermelden (dankzij stages bij het Access programma, United World Colleges en CERAN). Daarnaast leerde Boost me om gestructureerd te werken. Ik improviseer minder en ik organiseer mijn tijd. Boost in één woord? Onthullend. Sinds ik bij Boost ben gestart, engageer ik me voor veel dingen. Boost heeft mijn leven veranderd. Ik heb een leven vol activiteiten, contacten en een groot netwerk. Mijn motto? Waar een wil is, is een weg.”

Othmane Dahman-Saidi, Boost Brussel, Lichting 2012.

“Dankzij de steun van Boost heb ik mijn moeilijkheden overwonnen en vertrouwen gekregen in mezelf, daarna behaalde ik mijn diploma secundair onderwijs. De steun via bijlessen hebben een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling op school. Ik begon aan de opleiding handelsingenieur aan Solvay om me daarna te heroriënteren naar economische wetenschappen, ook aan Solvay. Nu ben ik gestart aan mijn derde jaar. Mijn ultieme droom is om een eigen bedrijf te starten. Mijn ambitie is om een invloedrijke persoon te worden in die wereld en een inspiratie te zijn voor vele jongeren zoals mij. Momenteel bereid ik de lancering van mijn eigen start-up voor: UProf, een app voor bijlessen op aanvraag.”

Mohamed El Mahsani, Boost Luik, Lichting 2017.

“Sinds ik startte aan Boost, heb ik geleerd om mijn studiemethode te verbeteren. Ik leer bij terwijl ik me amuseer. Ik zie studeren als een kans om te slagen. Ik ga ook met een optimistischere houding starten aan het hoger onderwijs. Boost is voor mij de sleutel waar ik deuren mee kan openen die voordien gesloten bleven. Ik wil een ingenieursdiploma behalen en ik weet nu ook dat ik dit kan. Boost heeft me veel motivatie gegeven en zo een enorm verschil gemaakt in mijn leven. Grijp elke kans en haal er alles uit wat Boost je aanbiedt.”

Kyra Spineux, Boost Luik, Lichting 2015.

“Door Boost ben ik gegroeid en heb ik meer zelfvertrouwen. Door de ateliers ontdekte ik mijn moeilijkheden en leerde ik beter om te gaan met mijn emoties. Boost is een helpende hand om moeilijkheden in je leven te trotseren! Ik wil aan de wereld laten zien, en vooral aan mijn naasten, dat niets onmogelijk is.”

Arnaud Volant, Boost Luik, Lichting 2015.

“Momenteel ben ik in de Verenigde Staten, in Wisconsin. Ik besloot om België te verlaten met als doel om uit mijn comfortzone te treden, mezelf beter te leren kennen, mijn Engels te verbeteren en een nieuwe cultuur te ontdekken. Ik speel zelf in het Amerikaanse voetbalteam van mijn school! Boost is voor mij een programma dat jongeren helpt om hun verborgen talenten te ontdekken. Dankzij Boost heb ik meer vertrouwen in mezelf. We hebben de gewoonte om ons potentieel te onderschatten, terwijl dit in realiteit enorm is!”

Soumia Karkach, Boost Antwerpen, Lichting 2016.

“Wat me altijd zal bijblijven aan Boost, is dat het niet uitmaakt waar of met wie ik ben binnen Boost, ik zal altijd met open armen worden ontvangen. Al de vriendschappen, ervaringen, het ontdekken van mezelf en zoveel meer is zeker en vast met dank aan Boost. Het programma heeft me een breder beeld gegeven op elk aspect van mijn leven. Ik heb gerealiseerd dat de dingen in mijn leven niet in een rechte lijn moeten gaan, maar dat mijn leven nog alle kanten uit kan gaan. Het deed me enorm veel deugd om dit te beseffen. Winners are not people who never fail, but people who never quit.”

Mustafa Kayikci, Boost Antwerpen, Lichting 2014.

“Ik zie mezelf over tien jaar bij een groot bedrijf werken en innovatieve ideeën binnenbrengen. Ik wil zo ver geraken als ik kan en telkens een uitdaging wil aangaan.

Boost is een kans die ervoor zorgt dat je je eigen uitdagingen aankan en jezelf verder ontwikkelt tijdens het proces, terwijl je een voorbeeld bent voor zowel de voorgaande als toekomstige generaties.      Toen ik roboticales gaf in het middelbaar, was ik een rolmodel voor de jongere leerlingen. Zij bleven mij volgen nadat ik daar afstudeerde. Boost heeft mijn leven goed en duidelijk beïnvloed.”

Tania Hossain, Boost Verviers, Lichting 2017.

“Boost organiseert een waaier van activiteiten waarvan we veel bijleren. Bovendien doe ik nu activiteiten waarvoor ik van kinds af aan al een passie voor heb, zoals piano leren spelen en dans. Dankzij alle momenten die ik heb beleefd bij Boost, ben ik gegroeid op persoonlijk vlak. Er is nog veel dat ik kan leren, maar ik hoop een voorbeeld te zijn voor anderen en vooral voor mijn familie. Boost is een avontuur, ontmoetingen en een ervaring die ons sterker maakt. Het heeft mijn leven veranderd.”

Boost in enkele video’s

Boost Talks 2021 | Brussel

Rejoignez Boost Verviers !

Boost Talks 2021 | Luik & Verviers

Welkom bij Boost Brussel !

Bienvenue chez Boost pour les Talents Liège !

Aftermovie "Soirée des Bacheliers"